Nyhedmail fra 1+1 Textil Design – Seneste nyheder og designere i butikken.
View this email in your browser

Fejrer 14 år fyldt med personligheder i Grønnegade

I 14 år har jeg nu drevet butikken 1+1 Textil & Design, med Kunsthåndværk i Grønnegade -og dermed i alt 20 år i Aarhus.

Jeg brænder for dansk kunsthåndværk, de unikke, håndlavede ting, som kræver nærvær og tager lang tid at lave. ”Jeg har ikke set det, før jeg har mærket det”.

Det gør mig glad og stolt, at jeg har præsenteret århusianerne og andre nysgerrige for noget af det bedste inden for unikt, dansk håndværk og design, og at I har taget så godt imod det,” Jeg præsenterer ca. 150 kunsthåndværkere i butikken, heraf mange kolleger fra mn egen tid på Designskolen Kolding, men også mange nye, upcoming fra Glas og Keramikskolen på Bornholm.

Målet var fra starten at udbrede kendskabet til unikt, håndlavet kunsthåndværk og design. Jeg går efter ting med struktur og stoflighed – men det kan også være en ensartet overflade med en virkelig smuk form. Kunderne kan vælge noget med hjem, fx en kop eller pude, som de får et lidt personligt forhold til, fordi de også mærker håndværket, nærværet og langsomheden bag tilblivelsen. Hver ting har en personlighed, og det er også det, mange kunder siger, når de finder den helt rigtige gave: ”Det her er lige hende!”

Annemette Klit fra The Clay Play, har lavet fine rustikke
keramik-flag i forskellige størrelse og farve. Hun er en af kollegaerne,
som også er uddannet på Designskolen i Kolding.Hun har lavet 14 stk. rustikke keramik-flag med en rustik terracotta agtig glasur på stangen og flot græsgrøn fod, specielt til butikkens fødselsdag.

Jeg har kendt Trine Bach og hendes fine ting i flere år. Trine Bach er i fuld gang med 14 forskellige limited edition skåle til butikken, på 140 gram i stentøjsler. Skålene er drejet og efterformet i 14 forskellige former, med hver deres udtryk, med og uden mønster. Jeg glæder mig til at se dem.

Rustikke æggebægre i stentøjsler fra Trine Bach.

Vaser til forårsblomsterne fra Trine Bach i fine forårsfarver.

De flotte keramik skåle i hvert sit helt unikke udtryk i form og glasur fra Helle Vestergaard, som passer perfekt til smykker.

Jeg har solgt Helles flotte ting i flere år og har hvert år Helles helt nye ting med hjem fra markedet på Frue Plads i København i august.

Studio Aarhus er i fuld gang med at dreje skåle og krus i stentøjsler i limited edition glasurer til butikken. Hun laver et begrænset antal i nye smukke pastelfarver, i smukke kombinationer.
Hånddrejedede og håndmalede. Vi får også nye skåle og krus i nye pastelfarver i nye kombinationer, som på billedet herover.
Solveig er også uddannet på Designskolen Kolding.

Vi venter spændt på at de nye resultater, som vi skal ud og hente direkte på værkstedet ved Solveig, når de kommer ud af ovnen i denne uge.

Vi har også fået de fineste vaser i flotte farver fra en af kollegaerne helt fra designskolen Rikke Elgaard. Vaserne er limited edition, med åbne strukturer, som er noget nyt Rikke har eksperimenteret med i sit værksted.

Alle 14 vaser er nummerererede i bunden. Der er 14 stk. i limited edition
som symboliserer de 14 år, som vi fejrer i butikken i Grønnegade.

Fine strik nyheder fra Cathrine Kahrs, i flotte forårsfarver.

Kom endelig forbi butikken og se vores fine udvalg både af nye
farver i ponchoer, bluser og tørklæder.

Mette Scherning er endnu en af kollegaerne helt fra designskolen, som er i fuld gang med at lave nye fine smykker til butikken i limited editions, hvor alle perler er unikt sammensat i forskellige farvekombinationer.

De forventes at være færdige og komme i slutningen af næste uge.

Vi har også fået nye smykker fra Annette Dickow. Smykkerne er skabt ud fra en eksperimenterende og kunstnerisk tilgang. Et univers fuld af fortællinger, poesi og underfundighed. Værkerne afspejler en observation og undren over nært som fjernt, det foranderlige og flygtige, fra fastholdelse til løsrivelse, det sagte og det usagte.

I Annette Dickows arbejde med smykkerne transformeres tanker og refleksioner, gennem en omsætning til materiale og form.

Nye rustikke kopper fra Katrine Hirsvang med fine mønstre.

De finurlige ansigts vaser og krukker fra Katrine Hirsvang, kan bruges som frugtskål, til opbevaring af garn eller flotte planter, som bringer et flot liv til vaserne. De præsenteres i butikken og kan bestilles i størrelse.
Katrine Hirsvang er en af de nye upcoming uddannet fra Glas og Keramikskolen på Bornholm.

Butikkens egne net med fine håndtrykte streger der illustrerer vores logo 1+1 Design. Vi skabte selv logoet 1+1 Design for 24 år siden, med en spade på en sandbanke: det skulle være tidløst og skabes af få streger der signaler kvalitet, håndværk og vævede tråde der binder det hele sammen. Og som 1+1 Textil og design og med x online;1x1Textilogdesign

De fine og genanvendelige net kan købes i butikken til kun 49 kr.

Keis & Fielder har jeg også kendt siden min tid på designskolen. Helene og Jakob er Keramisk Designer og Kunstner, hvor Helene uddannet fra Århus Kunstakademi, Glas og keramikskolen på Bornholm og Danmarks Designskole. Jakob er uddannet fra Designskolen i Kolding.

Jeg har været på hyggeligt besøg på værkstedet og hentet de helt nye kopper lavet som limited edition. Hver kop er lavet med sit helt eget personlige udtryk. Der udtrykkes gennem de forskellige glasurfarver
og formen på hanken. Det blev 14 helt forskellige håndlavede unika kopper i smukke glasurer.

Kopperne er lavet i både mørkt og lyst stentøjs ler, med deres egne helt unikke glasurfarver.

Keis & Fiedlers udgangspunkt er håndens arbejde og at alle er forskellige, både i form og glasur, og så er de lavet med kærlighed til leret.

Ditte og Cecilie er to studerende fra VIA i Herning, som begge studerer tekstildesign. De står for et event ved butikken, som en del af deres opgave. Som designere har de fokus på taktilitet og det visuelle udtryk, når de arbejder med strikkede tekstiler, som dem I ville kunne se på event dagen;

Torsdag d. 20 Maj fra kl. 14-17:30

Her kan I komme ned foran butikken og opleve sanselige strikkede tekstiler. I løbet af dagen vil der være demonstration af hvordan fiberen pemotex bevæger sig under varmebehandling – hvilket er en sjov og sanselig oplevelse.

I løbet af dagen vil I også kunne få mulighed for at få hænderne i materialet og selv opleve hvordan pemotex arter sig under varme – med mulighed for at købe din egen lille tekstilprøve med hjem.

I stedet for kun at se strik som en flade, har Ditte og Cecilie fokus på strik med volume, som fx kan bruges til pynt på væggen, i stedet for kunst.

OBS. Eventen vil foregå ude foran butikken – så vi håber på godt vejr, ellers husk paraplyen.

Vi glæder os til at se jer!

 I maj måned er der fokus på mine 1+1 Design puder og en ny limited edition pudeserie. Jeg fortæller altid gerne om historien bag puderne, men vil hver torsdag i maj indenfor åbningstiden fortælle interesserede, om processen fra trådene på væven, til designprocessen med tekstilkollektionerne.

De vævede tekstiler jeg har designet til min 1+1 Design pudekollektion fås i flere modeller og farver. Jeg har også designet andre tekstilprodukter som tasker og punge, samt kaffe- og the hætter.

I er også velkomne til at komme og se, samt følge lidt med i processen på væven, hvor jeg væver nye værker, samt nye eksperimenter til en udstilling i Nicolai i Kolding til september, sammen med Annette Dickow.

 Jeg har sammensat mine vævede tekstildesigns i forskellige vævede strukturer og farvestemninger, på hver pude i 14 stk i limited editions, som kan kombineres. Se dem i butikken eller her Helene Vonsild 1+1 Design.

Jeg fejrer fødselsdagen med tekstile flag i mine forskellige vævede strukturer og farvestemninger, både som flagranke og på stang.
Jeg glæder mig til at vise jer de nye limited edition serier fra flere kunsthåndværker kollegaer.

De vil blive udstillet og præsenteret i vinduerne samt have fokus i butikken i maj måned, så længe der er flere tilbage.

KUNSTHÅNDVÆRK TAKE AWAY

Jeg forsætter vores Kunsthåndværk “TAKEAWAY” med afhentning af den aftalte ting eller indpakkede gave på trappen i døren ved butikken efter ønske og aftale. Ellers sender vi med GLS for 49 kr. Flere ting kommer på webshoppen og ellers skriv en PB eller ring på 40 38 38 60 for mere personlig vejledning og ønsker om særlige detalje foto efter forespørgsel.

Du er velkommen til at se med
på Instagram @1x1textilogdesign
og på Facebook 1+1 textil design,
samt besøge den ny opdaterede webshop
www.1x1textil.dk  Du kan også altid ringe og få personlig vejledning
på 70 20 10 41

Der kan betales med Mobilpay
og vi kan stadig aftale tid for afhentning.

Jeg sender også meget gerne ud efter aftale
og kan sende direkte til gavemodtager.

Butikken

Øverste foto, fotos af væven, samt dette er af Fotograf Martin Busborg.

1+1 Textil & Design
Grønnegade 41
8000 Aarhus C
Tlf: 70 20 10 42

Åbningstider:
Man- tirs- onsdag   kl. 12.00 – 17.00
Torsdag                  kl. 11.00 – 17.30
Fredag                    kl. 11.00 – 18.00
Lørdag                    kl. 10.00 – 14.00

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Email
Email
Share Share
Forward Forward
Privatlivspolitik Cookiepolitik Vilkår og betingelser