Officinet, Bredgade 66, København K.
17. marts – 8. april 2018
Fernisering 16. marts kl. 17-19

 

 

Udstillingen Woven Lines-Threads of Life af tekstildesigner Helene Vonsild viser en række vævede kropsobjekter, der i udtrykket befinder sig mellem smykke og beklædning. Objekterne er vævet over liv, fortællinger og stemninger, hvor hver tråd tillægges en betydning. Se kortfilm af fotograf Martin Busborg om Woven Lines- Threads of Life: her

Tiden og livet

I Woven Lines – Threads of Life forenes objekt og menneske gennem tid, fortælling, tråd og håndens arbejde.
Trådene samles på væven og danner forskellige kompositioner af strukturflader, åbne rum, mellemrum og afstande, der afspejler livet oplevet som tid. I væven er lodrette tråde monteret som faste elementer, mens væveren tilfører de vandrette tråde til at skabe bevægelse og struktur. Tiden er en strøm af gentagelser, lodret set uendeligt – vandret set en fortsat bevægelse. De lodrette tråde symboliserer tid og liv, mens de vandrette tråde symboliserer hverdagens egen bevægelse. Hver tråd har en betydning og objektets samlede udtryk kan opfattes som en symbolsk livslinje.

Pressefoto: Martin Busborg.
Model: Annika Høegholm Ernst Lauridsen.

 

Krop og objekt

Krop og tekstil danner sammen en ny form, der er betinget af mødet mellem stoflighed og menneske. Helene Vonsild udfordre opfattelsen af, hvordan vævede tekstiler kan benyttes i et grænseland mellem smykke og beklædning, og mellem funktionalitet og æstetik. De voksede hørtråde bliver karakterbærende med synlige spor i fladerne, på samme måde som tid og levet liv aftegner sig i mennesket.

Pressefoto: Martin Busborg.
Model: Annika Høegholm Ernst Lauridsen.

 

 

Nærvær og langsommelighedens æstetik

Som væver har Helene Vonsild fat i hver eneste tråd. Væveprocessen rummer nærværets og langsommelighedens æstetik med en rytmisk gentagelse af bevægelser. Objekterne har udgangspunkt i lærredsvævning, hvor to tråde krydses. En grundlæggende væveteknik, der går helt tilbage til Vikingetiden. Det er den kunstneriske fortolkning og bearbejdning af trådene, der skaber forskelligartede udtryk og stemninger i de enkelte objekter. Livet væves poetisk ind på den mest enkle måde. På udstillingen vises en serie med forskellige vævede kropsobjekter i kombination med detaljefotos af fotograf: Martin Busborg, og danser & model: Annika Høegholm Ernst Lauridsen.

Pressefoto: Martin Busborg.
Model: Annika Høegholm Ernst Lauridsen.

 

Se film her

 

Om Officinet
Officinet lægger rum til samtidens kunsthåndværk og design i form af udstillinger, artist talks, foredrag og happenings. Her vises årligt 10-12 udstillinger og crossover projekter indenfor kunsthåndværk, design, kunst og arkitektur. Udstillingerne spænder bredt fra podieopstillinger til totalinstallationer med brug af både traditionelle håndværksdiscipliner og ny teknologi.

 

Adresse: Officinet, Bredgade 66, 1260 København K.
www.dkod.dk/officinet
Åbningstid: Tirsdag- Søndag kl. 12-16. Mandag lukket.
Gratis adgang.
I weekenderne (dog undtagen lørdag d. 17.03 ) kan publikum møde udstilleren samt hver dag i uge 13.

 

Tak til Grosserer L.F. Foghts Fond og TOYOTA FONDEN

 

1+1 Textil & Design
Grønnegade 41
8000 Aarhus C
Tlf: 70 20 10 42

Se også vores websider og webshop på:

www.1x1textil.dk
www.1x1design.dk