Billedet er taget af Martin Busborg.

Velkommen til dette unikke univers af
dansk kunsthåndværk 

15 år med det bedste kunsthåndværk

Butikken 1+1Textil og Design holder 15 års fødselsdag i Grønnegade,
og det glæder jeg mig meget til at fejre og dele med jer !

Det er 15 år siden jeg slog dørene op i Grønnegade, og i år fejres det med smukt kunsthåndværk og helt nye limited editions, i maj måned.

Dengang ønskede jeg at skabe et sted, hvor man må tage sig tid. Tid til at finde det, man søger – eller falde over noget og mærke, at det er det helt rigtige man har fundet. Det kan tage tid. Nogle gange skal man igennem mange stager, krukker, kopper, puder, smykker før man finder lige dét, der taler til hjertet. Og oftest finder fingrene det.
Her handler det om at føle sig frem, og bruge sine sanser.
Mit mål er fortsat, at dele min begejstring for og udbrede kendskabet til unikt håndlavet kunsthåndværk og design. Det er jeg glad og stolt over fortsat at have mulighed for, at kunne dele med jer. Jeg fascineres og håndplukker kunsthåndværk med struktur og stoflighed – men det kan også være en ensartet overflade og farve,
med en virkelig smuk form, jeg vælger.
Sanserne kommer på en oplevelse her, og jeg brænder for
at dele min passion for kunsthåndværk med jer.
Nyhedsmailen er denne gang netop fyldt med smuk keramik, unikke smykker og vidunderlige tekstiler, alt har sin egen historie og er nøje udvalgt og naturligvis håndlavet af dygtige kunsthåndværkere.

Jeg præsenterer både nye og velkendte kunsthåndværkere som jeg i anledningen af de 15 år har inviteret og samarbejdet med, om at skabe
15 stk. forskellige flag i grønne farver, 15 nummererede limited editions kopper fra to forskellige keramikkere, 15 vægfugle og 15 vaser. Derudover 15 nye farvekombinationer på puder,
i anledning af butikkens 15 år med dansk kunsthåndværk.

Kig forbi til butikkens fødselsdag i hele maj måned,
oplev dette unikke univers af kunsthåndværk.

Se mere her www.1x1Textil.dk

En skøn samling af personlige kopper fra butikkens mange dygtige keramikkere, i fin aflang kopreol fra Storage and Shelves.
Anne Mette fra The Clay Play har lavet flag til fødselsdagen, med variationer af den grønne farve på 15 stk. forskellige flag i flere størrelser.
I anledning af butikkens fødselsdag, har Helene Søs Schjødts, skabt 15 forskellige varianter af personlige kopper med hank, i flere delikate glasur farver, rosa, blå og gul.
 Kopreolen i 2 størrelser kan bestilles i butikken i hvidolieret egefinèr.
Tronhjem Rømer består af to tekstildesignere, der arbejder med farver, mønstre og lys. I forskellige folde teknikker undersøger vi hvordan todimensionelle mønstre får en ny karakter som en tredimensionel overflade. Vi skaber mønstrede relieffer af papir, hvor der dannes bevægelse i motivet, som ændrer sig, når man passerer det. Lys og bevægelse har derfor stor virkning på hvordan værkerne opleves. De får således en rumlig karakter, der giver en sanselig atmosfære. Motiverne er unikke kombinationer af farver, mønstre og foldeteknikker. Værkerne er indrammede i dybe rammer, der måler 32x32x3 cm med passepartout på en baggrund af håndmalet farvet papir.
Mette Joensen har skabt 15 forskellige vægfugle med hendes helt unikke dekoration og med forskellige farvekombinationer på hver enkelt fugl, der er håndsigneret med; 1×1 15 år 22- i leret bagpå.
Pia Lund kan fortælle at kopperne er et formstudie. Kopperne er hånddrejet og hankene er ekstruderet. Ideen til udtrykket er Bauhaus-stilen, men i den kreative proces opstår der også nye retninger.
Det er brainstorming og formundersøgelser, der resulterer
i en denne serie af unikke kopper, der nummererede fra nr. 1 -15.
i anledningen af butikkens 15 års fødselsdag.
Kom forbi og prøv at mærk de helt unikke hanke.

Thilde Graulund keramik kop med hank i 4 flotte glasurfarver.

Flotte krus med fin hank og flotte glasurfarver, på det flotte mørke stentøjsler, som ses i bunden. Dejlig rund form som indbyder til at holde om den og varme sig på.

En af mine væve, den digitale ARM væv, er flyttet ind i butikkens baglokale, således man kan følge med i processen på væven.

Billedet er taget af Martin Busborg.

Foto af limited puder herover. Puder i 15 forskellige nye farvekombinationer og struktur kompositioner i serien, Limited Edition. Der passer sammen 4 og 4 i forløb, eller kan kombineres med andre puder, der fremhæver farverne og personligheden i dit hjem.
Yellow-Khaki, Blå-Brun, Lavendel-Lime, og Rosa-Bordeaux,
farver å mit vævede tekstil Chicago og Tokyo fra 1+1 Design, 
Mors dag nærmer sig og vi har de fineste krus med og uden hank, i mange forskellige flotte glasurer fra Trine Rytter. Kom forbi og vælg selv den helt personlige glasur, med eller uden hank til din mor.
Nye postkort tegnet at Joanna Jensen, med stjernetegn som ide til det personlige kort i A 6 str. til gaven til konfirmanden eller måske 2 forskellige til brudeparret? Eller alle samlet som kort i A5 str.

Lars Rank er uddannet billedkunstner på Det Jyske Kunstakademi i 2001, og har i mange år arbejdet i et krydsfelt mellem kunst og design, hvor keramikken har haft en central rolle. Han udforskede han den japanske keramik tradition, og dette satte tydelige spor i produkterne.

De nye krus i 5 forskellige farver: lyseblå, mørkegrøn, mørkebrun, gul og en beige der bliver rustrød på kanterne. Alle krus er støbt i en beige stentøjsler, som indeholder mørk charmotte og lava. Disse elementer giver leret de karakteristiske små brune pletter og er med til at give liv og dybde til glasurene.

Lene Kristine Christensen er uddannet keramiker lige om hjørnet på Århus Kunstakademis 4-årige uddannelse. Hun fremstiller fingerringe, som kan bæres til særlige lejligheder. Hun drejer toppene i porcelæn, som bliver stærkt, når det brændes ved høj temperatur. Toppene glaseres med hendes egne krater- og krystalglasurer.
Brændingen giver en fantastisk uforudseelighed, hvor det ikke på forhånd er muligt at bestemme, hvor krystallerne eller kraterne vil danne sig.
Derfor er det – heldigvis – umuligt at fremstille en præcis gentagelse.
I butikken har vi et udvalg af toppe, så kom og vælg din favorit-top og lad os måle din finger. Smykkeformgiver Jenny Christensen fremstiller sølvdelen, som nænsomt tilpasses hver enkelt porcelænsdel og fingerstørrelse.
Marianne Johnstad har indfarvet og lavet mønsteret på de florette tørklæder i silke samt lette fine strikkede tørklæder
i tyndt fint hør med fine forårs farver.
Keramik fra Vaarhus, med flere tekster, som mor, far, søster mf. og flere spændende farver i kombinationerne af glasurer.
Solskin på trappen og til styling med blomster fra skoven i de nye mini vaser fra Damhus og kaffen, i den lækre nye gule farve på krus.
Saltkar og skåle i flot-æ karakteristisk båndteknik fra Helle Hansen.
Britta Hansesgaard har til butikkens fødselsdag skabt 15 forskellige varianter over temaet; “Clay Matters” Hun skriver; Alle 15 vaser er hånddrejede og glaserede på mit værksted i Malling. Jeg leger med de forskellige lertypers farve og strukturers samspil med formen, og lader den uglaserede overflade træde frem.
Ved at variere lertyper, glasurer og brændingstemperaturer videreudvikles seriens udtryk – det eneste der forbliver konstant er formen. En arbejdsmåde der giver mig mulighed for at lege med, og fordybe mig i materialerne og mit håndværk.
Kæder med glas vedhæng som hun kalder “Kaviar” fra Glaspuster Karen Nyholm.
Vaser med fristende unikke rosa glasurkombinationer fra Wauw Design,
i flere størrelser, til forårets og sommerens blomster og grene.
Vaser med fristende unikke blå glasurer fra Wauw Design, i flere størrelser, til forårets og sommerens blomster og grene.
Scherning har flere nyheder både i farverne aqua og turkis, samt pink og nye fine modeller og design på porcelæn med sølv eller forgyldt sølv.
Kopreol fyldt med nye spændende krus fra Keis og Fiedler.
Jeg deltager med mine 1+1 Design puder og tasker, punge kaffe og thehætter på NEU markedet i Ålborg. Glæder mig til at se jer (-:

Jeg er meget glad og stolt over at butikken, både er nævnt i
bogen Trap Danmark, og nu også på HOMO FABER GUIDE.

Butikken

Billedet er taget af Martin Busborg.

1+1 Textil & Design
Grønnegade 41
8000 Aarhus C
Tlf: 70 20 10 42

Åbningstider:
Man – tirsdag          kl. 12.00 – 17.00
Ons – torsdag         kl. 11-17
Fredag                    kl. 11.00 – 18.00
Lørdag                    kl. 10.00 – 14.00

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Email
Email
Share Share
Forward Forward
Privatlivspolitik Cookiepolitik Vilkår og betingelser