Bag Vaarhus Ceramics, eller blot Vårhus, står Julie Britt Frandsen, 35 år, cand.mag. fra Aarhus Universitet.
Hun foretog en radikal drejning, da hun i 2018 valgte at blive selvstændig keramiker og startede virksomheden Vaarhus Ceramics op.

Produkterne er håndlavede efter traditionelle metoder og hver enkelt ting har været i hænderne 6-10 gange, før den står færdig. Processen kræver stor fordybelse, ro og koncentration. I værkstedet arbejdes der med stentøj og porcelæn, som bliver både håndformet, udrullet, støbt og drejet. Glasurerne er typisk stærke, klare pastelfarver og glinsende krystalglasurer, der løber nedover de matte pasteller.
Det er et univers af genopfindelse, styrke og spirende udvikling, samt en følelse af tilhør og selvsikkerhed både i sig selv og sammen med andre.

“Livets højtider og årstidernes skiften fylder meget i mit arbejde, hvilket også afspejles i navnet Vårhus. ‘Vår-hus’ er et begreb, der opstod i den måde jeg, min mand og vores to drenge levede i vores kolonihave. Foråret blev hvert år vores befrier fra den trange bylejlighed og det lille kolonihavehus blev vores første rigtige hjem – vores elskede forårshus (vår-hus). Her var ikke noget fjernsyn, man blev vækket og gik i seng til fuglekvidr, alt spirrede og udviklede sig, hverdagen foregik i et langsommere tempo og fordi vi selv havde bygget huset fra bunden, oplevede vi en helt ny måde at værdsætte de detaljer, der omgav os. Fokus på skønheden i det simple, håber jeg, at kunne give videre til andre, både gennem mine produkter og via mine kurser.”
– Julie Britt Frandsen, Vårhus

Vårhus keramik er lavet efter hendes eget design og traditionelle metoder, og produkterne bliver derfor helt unikke. Farver og mønstre vil derfor også variere en smule fra billederne på hjemmesiden.

Se Vårhus’ varer i webshoppen.