Thora Projects

KERAMIKER, DESIGNER OG KUNSTNER, THORA FINNSDOTTIR SØE

Thora Finnsdottir arbejder som keramiker, designer og kunstner og ønsker at udfordre både materialitet og betragterens sanser og opfattelser med sine frembringelser.

Hver genstand fra Thora Finnsdottirs hånd afspejler hendes eksperimentelle og undersøgende tilgang til form og fortælling, hvor hun trækker på historier og traditioner for skandinavisk kunst og design.

Thora Finnsdottir er omgivet af gipsforme, en masse ler og genstande, der er indsamlet til inspiration, på sit værksted. Hendes arbejde er drevet af en lidenskab for at indånde nyt liv i universelt kendte former. Den kreative proces begynder længe, ​​før hun får hænderne på leret i værkstedet med observationer af verden omkring sig, dens former og strukturer. Inspirationen kan komme fra alt fra et plastiklåg, gamle glasskåle, babylegetøj eller et trafikskilt, til en sten eller glas fundet på stranden.

Thora: “Jeg er fascineret af den måde, objekter indeholder en historie, menneskeskabte objekter såvel som genstande designet og formet af naturkræfterne, når jeg arbejder med disse former og omdanner dem til nye emner er mit mål at bibringe velkendte og gamle former nyt liv. Ved at arbejde på denne måde beskæftiger jeg mig med andet end formgivningen alene, nemlig også følelser og minder som opstår eller bliver fremkaldt i mødet med produktet.”

Hendes små vaser og lysestager i denne serie er udviklet ved at lave afstøbninger af gamle messing bordlamper med deres karakteristiske formsprog. Herefter har hun flyttet rundt på delene og samlet dem på en måde, så nye udtryk opstår. Ved at lave gips støbeforme af disse sammensætninger af dele kan hun støbe dem i keramik som vaser og lysestager.